Ska julklappar vara praktiska, nyttiga eller personliga? Jakten på den perfekta julklappen fortsätter.

När välbefinnande och vänskap står i fokus istället för materiella ting ändras även vårt sätt att ge presenter.

Det kan vara enkelt att hitta originella och billiga julklappar, om man bara följer några få regler. Börja aldrig i sista minuten och köp inte heller alla julklappar på en gång. Det leder bara till stress.

Fira jul tillsammans

Att leta och hitta julklappar hemma framför den egna datorn är lugnt och skönt. De gamla frågorna: ”Vad tycker han om eller vad behöver hon?” eller ”Måste det vara något dyrt?” är onödiga i vårt överflödssamhälle där alla redan har köpt det som de vill ha och inte vill ha det som de inte har köpt. Därför har man tagit fram dessa aktuella förslag på julfirande så att man kan minnas personliga händelser och istället fira att familj och vänner äntligen är tillsammans. I första hand handlar det om presenter med personliga bilder.

Kalendere med egna bilder

Designa en kalender med egna bilder

Det finns knappt någon bättre present än en fotokalender som man varje år kan ge bort på nytt. Oavsett om det handlar om väggkalendrar, vikbara kalendrar, bords- eller möteskalendrar, kökskalendrar eller en årskalender – med egna bilder blir det ännu bättre. FotoInsight Designer har flera olika mallar för kalendrar i olika storlekar. Precis som med fotoalbumen kan man då använda ett obegränsat antal bilder. I en födelsedagskalender kan man t.ex. även lägga in bilder stora som passfoton i kalendermallen.

Familjehistorien i bilder

Den som har bilder av familjen eller från resan vill också visa upp dem. Det ideala mediet för att föreviga dessa minnen är t.ex. FOTOBOK med egna bilder som också glädjer familjen till jul. En annan fototjänst, Printing-1, ger 20 % rabatt på alla beställningar av fotoböcker (kod PRXMASUK) under november. Printing-1 har även en speciell serie fotoboksmodeller med högglans där sidorna är förseglade med en miljövänlig högglanslack. På så sätt skyddas fotoböcker mot familjens fingeravtryck till och med under julen.

Dekoration för lägenheten

Särskilda bilder kräver plats – som plansch eller laminerad, inramad canvasbild. Genom att använda laminering istället för glas, undviker man reflexer samtidigt som bilden är skyddad mot fukt och UV-strålar så att man kan njuta av bilden i många generationer. Med hjälp av FotoInsights designerprogram har man också möjlighet att göra collageplanscher och canvasdukar av ett valfritt antal bilder.

Foto Canvas Bilder

Egna bilder tryckta och uppspända på canvasduk

Canvasbilder är en vacker present till människor som har plats på väggarna. Det fungerar speciellt bra med digitala bilder med redigerade effekter eller digital konst. Bildcanvasdukarna Think Big! finns i olika format och storlekar från 20 x 30 cm till 120 x 120 cm. FotoInsight erbjuder även canvasdukar med en Havana-skuggram. Den här typen av ramar lyfter fram den tredimensionella känslan som finns i canvasdukarna.

Bildkristall

Ett bildhjärta, ett glasblock med en lasergraverad bild och andra presentidéer med bildkristaller finns på FotoInsights avdelning med kristallartiklar. Priserna börjar på 189 kr för en kristallnyckelring (med lysdiod) och går upp till 599 kr för en lasergraverad kristallbild (enligt uppgift en militär teknik).

Kaffemugg med eget tryck

Alltid omtyckt, enkelt och prisvärt – en fotomugg. Antingen som ölglas med bild, panoramamugg (även med invändig färg) eller magisk mugg där bilden bara syns när muggen är varm. Allt som behövs är en digital bild för att göra en praktisk present personlig.

Alce con foto e mantellina rossaFotoälg med röd mössa

Mjukisälg med bild

Om det ska vara ett mjukisdjur med egen bild – då är en ”fotoälg” (med röd mössa) det bästa valet till jul.

Bildspel till julen

Memoryspelet Remembory passar perfekt till familjer eftersom det är lämpligt från 4 år och dessutom skapar det en härlig gemenskap. 25 egna bilder (familjemedlemmar, resor, o.s.v.) räcker för en helt unik present (kostnad 179 kr inkl. frakt) så att familjen kan spela tillsammans under helgerna. Även bildpussel passar bra till långa vinterkvällar.

Julen 2010 – personliga värden för post-konsumtionstiden

Vad kan vara mer personligt än en bildpresent? Vad bevarar minnet i levande färger? Bildpresentbranschen står i samklang med dagens konsumenter.