Hur kryddor talar till våra sinnen – min kanel ritual

Kanelstänger

Saigon och Ceylon kanelstänger

Idag tänker jag berätta om min sinnliga kanel ritual. Varje morgon tar jag mig tid att brygga en kopp grönt tee och skära upp färsk frukt. På den häller jag havreflingor (det finns att köpa för endast 5 kr per 500gram) och krämig, grekisk yoghurt med 10% fett. Därpå river jag mexikansk vanilj över det. I Papantla varifrån mina vaniljstänger kommer befruktas vaniljblommorna fortfarande huvudsakligen på naturlig väg med hjälp av bin. Dessa färska vaniljstänger har mycket harts som färgar kanelrivjärnet svart. Efter detta river jag med detta färska Saigon kanelstänger. I mitt kök bildar sig ett moln av söt, väldoftande doft som väcker sinnena. I in frukost är kanel min livsfyllande, bukfettförbrännande sockerersättning.

Av grönt tee smakar även en andra kopp. Kanel kommer inte endast in i min frukostmüsli med den färska frukten. Jag brukar även bryta av delar av en Ceylon kanelstång och lägga dem i mitt gröna tee. På så vis får den koffeinfria andra koppen mer smak och en mer värmande, livsfyllande effekt.

 

Kanelrivjärnet

Cinnamonhill kanelrivjärnet

Jumbo-frukt-müslin med grekisk yoghurt och grönt tee är bara två exempel på näring som jag ätit med kanel och har hjälpt mig gå ner 20 kg i vikt.
Frukt köper jag oftast på marknaden och havreflingorna kommer från ekobutiken och färskakanelstänger beställer jag på internet hos Cinnamonhill: http://iitm.be/cincasia